Széchenyi 2020 ESZA logó

M2 Vonzástérség” helyi foglalkoztatási paktum projekt – TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00001

A projekt címe: M2 VONZÁSTÉRSÉG HELYI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

A projekt azonosító száma: TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00001

A projekt kedvezményezettje: Balassagyarmat Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 79 206 800 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.

A helyi paktum Nógrád Megye nyugati részében található két járást, a Balassagyarmati és a Rétsági Járást fedi le területileg. Nógrád megye ezen térségét az Országos Területfejlesztési Koncepció geopolitikai tekintetben Budapest vonzáskörzetéhez tartozónak definiálja, emiatt kapta a paktum az „M2 vonzástérség” elnevezést. Gazdasági-társadalmi helyzetüket tekintve ezek a járások számítanak a megye legfejlettebb területének.

A paktum operatív működtetését a Balassagyarmat Város Önkormányzata által létrehozott térségi paktumiroda látja el 3 fővel. Ugyanitt történik a foglalkoztatási stratégia és az akcióterv elkészítése, a térségi szintű marketing tevékenységek, rendezvények, akciók megvalósítása. A Rétsági Járás esetén a koordináló település Nézsa.

A szakmai főtevékenységeket a Nógrád Megyei Kormányhivatal végzi teljes egészében: a célcsoport támogatását, képzését és a munkaerőpiaci szolgáltatásokat.

A paktum az alulról jövő kezdeményezéseket karolja fel, kiemelt figyelemmel a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására, a helyi gazdaságfejlesztési kezdeményezésekre. A marketing tevékenységek között olyan kampány is szerepel, amely a teljes térséget népszerűsíti a fejlesztési helyszínt kereső vállalkozások számára, kiemelt tekintettel a TOP keretében megvalósuló iparterület fejlesztésekre.

A projekt fő célja elősegíteni a munkahelyteremtést, illetve kiegészítő tevékenységei útján hozzájárul a gazdasági növekedéshez.


Sajtóközlemény

Sajtóközlemény Foglalkoztatási Fórum 2019.03.27.

Sajtóközlemény ALÁÍRTÁK AZ „M2 VONZÁSTÉRSÉG” HELYI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUMOT LÉTREHOZÓ MEGÁLLAPODÁST

IMPRESSZUM

Készítette: TBWeb
© . Minden jog fenntartva.
Balassagyarmat Város Önkormányzata