Polgármester

Csach Gábor
polgármester

1969. október 18-án született, egyetemi tanulmányai kivételével egész életében Balassagyarmaton élt. A Balassi Bálint Gimnáziumban érettségizett 1988-ban. Kilenc évig járt zeneiskolába, többféle hangszert és kamarazenét is tanult. Meghatározó hatással volt rá a Komjáthy Jenő Irodalmi Társaság, Csemniczky Zoltán szobrászművész Képzőművészeti Szabadiskolája és Rigó Zoltán filmklubja. 1987-ben megalakította a Kinopuskin alternatív tánczenekart, amely a 90-es években a magyar könnyűzenei élet ismert együttese volt. A zenekar ma is működik, 25. születésnapjukon a Petőfi Rádió sugárzott egyórás koncertet, 30. születésnapjukon a Petőfi TV vetített teltházas Kinopuskin koncertet az A38 hajóról.

Csach Gábor 1997-ben szerez diplomát. az ELTE Bölcsészettudományi Karának művészettörténet szakán. Egyetemi tanulmányai előtt és alatt újságkihordóként, rikkancsként, éjszakai csemegebolti árufeltöltőként kereste kenyerét, majd kollégiumi büfésként és művészettörténeti egyetemi felkészítő tanfolyamok tartásával, ill. újságírással egészítette ki ösztöndíját.

1996-tól visszatérve Balassagyarmatra a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ művelődésszervezőjeként helyezkedett el. 1998-2003 között a Gyarmati Televízió stúdióvezetője volt, irányította a helyi televíziózás digitális átállását, az új műsorstruktúra kialakítását. Ő szervezte a képviselő-testületi ülések élő közvetítésének megteremtését is. Szerkesztőként kizárólag kulturális műsorokat és riportokat, tudósításokat készített.

1989 szeptemberében alapító tagja a megye első Fidesz szervezetének Balassagyarmaton, 2001 óta a helyi szervezet elnöke. 1998 óta balassagyarmati önkormányzati képviselő, 2006-ig a Városüzemeltetési, majd Ügyrendi, később a Pénzügyi Bizottság elnöke volt. 2006-tól Balassagyarmat város alpolgármestere. 2006-2010 között Nógrád Megye Közgyűlésének képviselője, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetője, 2014-ig a Fidesz Önkormányzati Tagozatának Nógrád megyei elnöke, az Országos Elnökség tagja volt. 2010 óta a balassagyarmati Honismereti Kör tagja.

Közéleti és politikai tevékenysége mellett rendszeres résztvevője Nógrád megye kulturális életének: koncertezik, kiállításokat szervez és nyit meg; könyveket, kiadványokat szerkeszt és lektorál. Helytörténeti, művészeti és területfejlesztési írásai jelentek meg az Új Művészet, Palócföld folyóiratokban, a Városi Újságban és a Balassagyarmati Honismereti Híradóban.

1987 óta él együtt szintén gyarmati feleségével, Sziládi Krisztinával. Két felnőtt gyermekük van: Blanka Júlia leányuk 1996-ban, Benedek fiuk 1999-ben született.

Elérhetőség:

IMPRESSZUM

Készítette: TBWeb
© . Minden jog fenntartva.
Balassagyarmat Város Önkormányzata