„Többgenerációs városi aktív rekreációs zöldterület létrehozása Balassagyarmaton”- TOP-2.1.2-16-NG1-2017-00003

A projekt címe: „Többgenerációs városi aktív rekreációs zöldterület létrehozása Balassagyarmaton”

A projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-16-NG1-2017-00003

A projekt kedvezményezettje: Balassagyarmat Város Önkormányzata.

A szerződött támogatás összege: 364.605.733 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt befejezési dátuma: 2023.11.15.

A projekt keretében került sor egy többgenerációs városi aktív rekreációs zöldterület létrehozására Balassagyarmat délnyugati részén a Süvítőtelepi Újtemplom szomszédságában lévő összesen kb. 3,3 ha nagyságú területen. A fejlesztés részeként közpark, futópálya, játszótér, szabadtéri tornapálya, kerékpáros tornapálya létesült, illetve a meglévő növényfelület rehabilitációja is megtörtént.
Emellett egy önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség felújítása része volt a projektnek, mint önállóan támogatható tevékenység.

Önállóan nem támogatható, választható tevékenységként ciszterna kialakítása, sétautak kialakítása, eszközbeszerzés (utcabútorok), kiszolgáló létesítmények építése, az önkormányzati belterületi közúthálózat zöldterület-használatot segítő szilárd burkolattal történő ellátása, közvilágítás kiépítése, parkolóhelyek kialakítása, térfigyelő kamera-rendszer kiépítése történt meg.

A projekt átfogó célja volt Balassagyarmat településképének javításával, üzlethelyiségek felújításával család- és klímabarát település létrehozása, a város népességmegtartó képességének javítása, a lakosság egészségei állapotának javítása. Közvetlen cél a város jelentős zöldfelületeinek felújítása, aktív rekreációs területek kialakítása, önkormányzati tulajdonú üzlet- és szolgáltató helyiségek felújítása volt.