Széchenyi 2020 ERFA logó

Többfunkciós közösségi tér kialakítása a Balassagyarmat Rákóczi fejedelem út 25-27. épületekben – TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00709

A projekt címe: Többfunkciós közösségi tér kialakítása a Balassagyarmat Rákóczi fejedelem út 25-27. épületekben

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00709

A projekt kedvezményezettje: Balassagyarmat Város Önkormányzata.

A szerződött támogatás összege: 85.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt befejezési dátuma: 2022.07.31.

A projekt célja a Balassagyarmat, Rákóczi fejdelem út 25-27. épületek fejlesztése, többfunkciós közösségi tér kialakítása volt. Az épületekben található, jelen fejlesztéssel érintett albetétek önkormányzati tulajdonban vannak. Az épületek a város egyetlen többszintes, nyitott függőfolyosóval rendelkező, „gangos” házai. E polgári „hagyományt” kívántuk életre hívni a kulcsprojekt megvalósításával, egy régi-új típusú közösségi tér létrehozásával, mely alkalmas lett önkormányzati kezdeményezésű programok mellett a pályázati felhívások segítségével megvalósuló rendezvények, akciók lebonyolítására is, emellett civil szervezetek számára bázisként is szolgál.

Emellett az épületek belső udvara különleges hangulatú összejövetelek megtartására is alkalmassá vált. A közösségi funkciók akadálymentes kialakításának köszönhetően mozgásukban vagy egyéb képességeikben akadályozott személyeknek is elérhetővé váltak, mellyel a város egyetlen ilyen közösségi színtere lett.


sajtóközlemény

IMPRESSZUM

Készítette: TBWeb
© . Minden jog fenntartva.
Balassagyarmat Város Önkormányzata