,,ZÖLD JÖVŐÉRT” BALASSAGYARMAT

KEHOP -5.4.1-16-2016-00385

Kedvezményezett neve: Balassagyarmat Város Önkormányzata

A szerződött támogatási összeg: 4.862.500 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. április 30.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja, hogy a lakosság mind szélesebb körben a fiatal, középkorú és idős lakosság tekintetében is megismertetni az energiatakarékossági, energiahatékonysági, megújuló és alternatív energiahasznosítási megoldásokat, lehetőségeket, illetve emellett változzon a lakosság, a közszféra és a gazdasági szféra ezekkel kapcsolatos fogyasztói és társadalmi beállítódásai.

Konkrétan a hazai lakóépület állományfejlesztés, energiafogyasztás, az energia igények csökkentésének módszerei, a megújuló energiaforrások ismertetése, hasznosítási módozatok, költségmegtakarítás és megtérülés, a minőségi garanciák információ átadás, valamint a helyi potenciálok megismertetése.

A projekt megvalósítása során megrendezésre kerülő tevékenységek: tanulmányút, rendhagyó tanóra, „Klíma-est” workshop és előadássorozat, médiakampány, „Költségstop” rendezvénysorozat, tanulmányi verseny, „EnerCity” vitafórum.

A projekt különböző korosztályú célcsoportokat kíván elérni. A megvalósítás során bevonásra kerülnek a középiskolások, a felnőtt lakosság, nyugdíjasok, cégek-, intézmények-, szervezetek vezetői.

Fentiek alapján a Balassagyarmat Város Önkormányzata, mint projektgazda közreműködésével és számos attraktív és interaktív programjával tartósan képes hozzájárulni ahhoz, hogy a vállaltok, az intézmények, a lakosság és a jövő nemzedéke megfelelő információval és attitűddel rendelkezzen ahhoz, hogy a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentése érdekében, az energia megújuló voltának kihasználása és megértése a jövőbeni fejlesztések hozzáadott értékét teremtsék meg a társadalom minden szintjén.