Férőhelybővítés a Balassagyarmat Városi Bölcsődében TOP-1.4.1-19-NG1-2019-00017

A projekt címe: Férőhelybővítés a Balassagyarmat Városi Bölcsődében

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-NG1-2019-00017

A projekt kedvezményezettje: Balassagyarmat Város Önkormányzata.

A szerződött támogatás összege: 49.999.999 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt befejezési dátuma: 2021.10.31.

A projekt célja Balassagyarmat városában egy mini bölcsőde létrehozása 8 fő mini bölcsődei férőhely kialakításával, ily módon a 2-3 év közötti gyermekek napközbeni ellátása férőhelyeinek további bővítése. Cél, hogy a mini bölcsődében a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját kulturális környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz. Ezzel együtt a pályázat célja a munkavállalói mobilitás támogatása Balassagyarmaton, többek között a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítésével mini bölcsőde fejlesztése által.

A pályázat keretében létrejött mini bölcsődei intézmény fenntartója, valamint az intézménynek helyet adó épület tulajdonosa megegyezik: Balassagyarmat Város Önkormányzata.

A megvalósult mini bölcsőde 8 férőhellyel növelte a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátása szolgáltatás férőhelyek számát. Ehhez kapcsolódóan közvetlenül 2 új munkahely jött létre, és a 8 fős férőhely tovább növelte a fiatalok munkába való visszatérésének lehetőségét.


SajtóközleményPDF dokumentum, új ablakban nyílik