Patvarci Hársfavirág Tagóvoda

Tagóvoda-vezető: Ferencz Endréné
Tagóvoda címe: 2668 Patvarc, Gyarmati út 48.

Telefon: 06-35-302-102
Fax: 06-35-302-102


Óvodánk, festői szépségű környezetben elterülő kis falucskában, Patvarcon működik.

Az óvodai nevelésnek nagy tradíciói vannak a községben, hisz már az 1800-as évek végén, 1900-as évek elején is működött itt óvoda.
Óvodánk 2007. augusztus 1-től, a Balassagyarmati Központi Óvoda tagintézményeként működik.
Alacsony gyermeklétszám mellett, vegyes korösszetételű csoporttal működik óvodánk. A hozzánk járó gyermekek részére óvodánk egyénre szabott fejlesztést tud biztosítani.

A 2007/ 2008 –as nevelési évtől kezdődően két nyelven folyó óvodai nevelést folytatunk / szlovák-magyar /. Patvarcon a szlovák nyelvet már csak az idősebbek beszélik, akik ragaszkodnak gyökereikhez, szeretnék, ha nemzetük szokásvilága, hagyományai dalai, táncai stb. tovább élhetnének a gyermekek ajkán. Nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományőrzésre is, bekapcsolódunk a falu életébe.

Mindennapi tevékenységeinkhez, sokféle mozgásfejlesztő eszköz, rengeteg báb, logikai fejlesztő játékok és különféle informatikai eszközök stb. állnak az idejáró gyermekek rendelkezésére.
Udvarunk szép, tágas, dimbes-dombos, kis konyhakerttel, virágos kerttel, zömében fából készült mászókákkal, korszerű mozgás- fejlesztő eszközökkel.