Széchenyi 2020 ERFA logó

Balassagyarmati közintézmények energetikai korszerűsítése 1. – TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00084

A projekt címe: Balassagyarmati közintézmények energetikai korszerűsítése 1.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00084

A projekt kedvezményezettje: Balassagyarmat Város Önkormányzata.

A szerződött támogatás összege: 299 999 563 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt befejezési dátuma: 2019.02.28

A projekt öt épület energetikai felújítását tartalmazza. Valamennyi épület Balassagyarmat város belterületén található. Az őt intézmény külön épületben helyezkedik el, és önálló energetikai rendszerrel bírnak. A Balassagyarmati Központi Óvoda Meseerdő Tagóvoda, a Balassagyarmati Központi Óvoda Cseperedő Tagóvoda estében energetikai korszerűsítésre nem került sor az elmúlt időszakokban, így energetikai besorolásuk II. A Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal „B” épület esetében kazáncserére került sor öt évvel ezelőtt, így ezen épület energetikai besorolása HH. A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Szent Erzsébet Idősek Otthona esetében uniós támogatásból megvalósult energetikai korszerűsítés történt 2015-ben, illetve 2013-ban. Ennek köszönhetően előbbi energetikai besorolása DD, utóbbié CC.
A korszerűsítés keretében a Balassagyarmati Központi Óvoda Cseperedő Tagóvoda, a Balassagyarmati Központi Óvoda Meseerdő Tagóvoda és a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal „B” épület esetében komplex fejlesztés (külső határoló szerkezetek korszerűsítése, fűtés korszerűsítése, napelemek telepítése) került megvalósításra az energetikai tanúsítványban meghatározott műszaki tartalom mellett. Míg a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Szent Erzsébet Idősek Otthona esetében a fűtés korszerűsítése, napelemek telepítése történt meg.

A fejlesztés eredményeként a Balassagyarmati Központi Óvoda Cseperedő Tagóvoda, a Balassagyarmati Központi Óvoda Meseerdő Tagóvoda, a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal „B” épület és a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Intézmény épülete energetikai besorolása BB, míg a Szent Erzsébet Idősek Otthona míg energetikai besorolása CC lett.

IMPRESSZUM

Készítette: TBWeb
© . Minden jog fenntartva.
Balassagyarmat Város Önkormányzata