Balassagyarmat városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja (1. ütem) ÉMOP-3.1.2./A-2f-2010-0006

Balassagyarmat Város Önkormányzata – a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Balassagyarmati Városüzemeltetési Kft. konzorciumi partnerekkel együttműködve – még az 2011-es évben 782.707.153,- Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretében a városközpont rehabilitációjára.

A projekt Közreműködő Szervezetével, a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft-vel a Támogatási Szerződés aláírása 2011. december 19-én történt meg.

A projekt keretében teljes körűen megújul a belváros a Bíróság, a Nagytemplom és a Rendőrség épületei közötti része, valamint a Civitas Fortissima tér sarkán lévő üzlethelyiségből Művészkávézó kerül kialakításra. Emellett megújul az Ady Endre utca burkolata, az Óváros tér teljes felújításával 152 db parkoló létesül, illetve a Rákóczi fejedelem és a Mikszáth utak kereszteződésében körforgalmú csomópont jön létre.

A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően 2013. január 29-én kerültek aláírásra a vállalkozási szerződések a TREND Építő Zrt-vel és a Magyar Aszfalt Kft-vel, mint nyertes ajánlattevőkkel. Előbbi társaság a Művészkávézó kialakítását, míg utóbbi az útfelújítási és térrendezési munkákat végzi.

A közel 1,1 milliárd Ft összköltségű beruházás várhatóan a 2013 decemberében fog befejeződni.


SajtóközleményPDF dokumentum, új ablakban nyílik, 2013. április 12.


A tervezett fejlesztésekről készült animációk:

Általános: http://www.youtube.com/watch?v=NRhgPbgCRZ0külső

Óváros tér: http://www.youtube.com/watch?v=1rodAsIl0g4külső

Körforgalom: http://www.youtube.com/watch?v=Jg6AyKV9am4külső